בשנים האחרונות אנחנו עדים למהפך רציני ביותר בתחום הלימודים האקדמיים. מומחים מצביעים על שחיקה מסוימת במעמדם ובשכרם של המקצועות שעד לפני עשור נחשבו למבוקשים ביותר. בין היתר ניתן למנות את מקצועות הרפואה ואת מקצוע עריכת הדין על המקצועות בהם הדעיכה הזו מובהקת ביותר. כיום כבר פחות ופחות אטרקטיבי לעסוק ברפואה ובעריכת דין הודות לכך שהשוק מוצף באנשי מקצוע מהתחומים האלו ולעומת זאת מקצועות אחרים הולכים ונעשים יוקרתיים יותר.
במהלך הקורסים השונים לומדים התלמידים על סוגי הזכוכית השונים הקיימים (TGK, Bullseye, Desag, Vidriarte ועוד), על טכניקות העבודה השונות (פיסול בזכוכית חמה, ניפוח זכוכית, פיוזינג, צביעת זכוכית ועוד) וכמובן גם חומר תיאורטי רב על ההיסטוריה של הזכוכית ועל אמני הזכוכית הגדולים לדורותיהם, הכל לפי רצון התלמידים ולפי הרכב תכנית הלימודים.
אקדמיה או קורסים מקצועיים?
האינפלציה של בעלי מקצועות מסוימים התרחשה במקביל להיכחדות כמעט מוחלטת של בעלי מקצועות אחרים. וככל שישנם פחות אנשי מקצוע בתחום מסוים, כך ערכם עולה בשוק. מקצועות שבעבר לא נחשבו ליוקרתיים, היום נחשבים למבוקשים בצורה יוצאת דופן. על מקצועות אלו ניתן למנות למשל כוורנות ואינסטלציה. כמו כן ישנם מקצועות שכמעט נעלמים מן העולם ואלו שישכילו ללמוד אותם עוד היום, ייחשבו בשנים הקרובות לבעלי מקצוע נדירים ומבוקשים. כפי שהכותרת הסגירה, מדובר על בעלי מקצועות שעוסקים בעיצוב זכוכית.האמנות הנכחדת של יצירה בזכוכית
הזכוכית היוותה מאז ומעולם חומר גלם מקובל לאמנים מתחומים שונים. כיום ישנם מספר מצומצם של מוסדות לימוד שבהם ניתן לרכוש את הידע העתיק של ניפוח זכוכית ליצירת כדים, כוסות ויצירות אמנות שכולן על טהרת הזכוכית. כמו כן ניתן ללמוד את אמנות הוויטראז'ים העתיקה שליחה לא נס מעולם, את אמנות יצירת החרוזים מזכוכית, את אמנות הפיוזינג, המוזאיקה ועוד.במהלך הקורסים השונים לומדים התלמידים על סוגי הזכוכית השונים הקיימים (TGK, Bullseye, Desag, Vidriarte ועוד), על טכניקות העבודה השונות (פיסול בזכוכית חמה, ניפוח זכוכית, פיוזינג, צביעת זכוכית ועוד) וכמובן גם חומר תיאורטי רב על ההיסטוריה של הזכוכית ועל אמני הזכוכית הגדולים לדורותיהם, הכל לפי רצון התלמידים ולפי הרכב תכנית הלימודים.
אין תגובות:
פרסום תגובה