מ"כים, קורס קצינים וכד'.
להתחיל במסלול הרפואה בגיל מוקדם
לעתודה הרפואית יש מספר יתרונות שלא ניתן להתעלם מהם. הצבא מעניק הטבות ותמריצים שונים בזמן הלימודים והשירות. ההטבה המשמעותית ביותר שהצבא מעניק היא מענק לימודים בגובה 90% משכר הלימוד. החל מהשנה הרביעית ללימודים עוזר הצבא במימון שכר הדירה והטבות כלכליות אחרות והכל למען יוכלו תלמידי העתודה להתרכז בלימודיהם וללמוד כראוי. הכניסה ללימודי רפואה במסגרת העתודה קלה יותר מאשר להירשם לפקולטה לרפואה לאחר שחרור מהצבא. כמן כן תנאי הקבלה המשתנים אינם מבטיחים לתלמיד שכיום יכול להתקבל כי יצליח לעבור את רף הכניסה בעוד כמה שנים. עם סיום לימודיו יכול הרופא הצעיר להשתלב במערך הרפואה בצה"ל. הצבא מתחייב להעסיק את הרופא במערך הרפואה וזהו המקצוע היחידי מכל מסגרות העתודה בהן הצבא מתחייב לכך.
קצין ורופא
במסגרת לימודי הרפואה ותוך כדי הלימודים עובר התלמיד קורס קצינים. דרגה צבאית תעזור בהמשך הדרך הן בקידומו הצבאי והן בקידומם מקצועי ואישי לאחר השירות בצבא. קצינים מקבלים כלי ניהול נוספים שרופא רגיל לא יקבל ומערכות בישראל אוהבות את רופאי העתודה ונותנים להם לא פעם עדיפות במינוי לתפקידים שונים. צעירים המעוניינים לפתוח בקרירה צבאית מתאימים ביותר למסלול זה. עם סיום הלימודים מתחייל הרופא כקצין לכל דבר ויכול לקבל תפקיד בחילות השדה, תפקיד ביורוקרטי בחיל הרפואה או תפקיד בפיקוד העורף.
מה זה קרפ"ג?
תחילת המסלול של בוגר העתודה הרפואית הוא רופא גדודי או בראשי תיבות קרפ"ג, קצין רפואה גדודי. רופא גדודי אחראי על נושאי הרפואה בגדוד כמו הדרכות חובשים, ציוד, ליווי לאימונים ושגרת בדיקות רפואיות והפניות. התפקיד הבא הוא קצין רפואה חטיבתי (קרפ"ח) ומשם ממשיכים לתפקידי רוחב או תפקידים מעניינים ביחידות מובחרות ועוד.
אין תגובות:
פרסום תגובה